Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Ομάδα Κόραξ - Σχεδόν σχετικοί με τον έρωτα

Καλυμένοι, όταν κάνουν νυχτέρι
στο μεθύσι δεν χωράει αγκαλιά.
Τυλιγμένοι μέσα στης τσίκνας τα μέρη,
συζητάνε μα δεν βγάζουν μιλιά.

Στριμωγμένοι, μέσα στα αμάξια των φίλων,
χαϊδεμένοι του μπαμπούλα μπαμπά.
Ντροπιασμένοι: Να γδυθούνε δεν πρέπει,
το κορμί τους το κρύβουν σωστά.

Σχεδόν σχετικοί με τον έρωτα,
καρδιές που φοβούνται να κλάψουν.
Σχεδόν σχετικοί με τον έρωτα,
φωτιές που φοβούνται να ανάψουν

.-.-.-.

ερμηνεία: Μαρία Ιωακειμίδου
στίχοι: Γεώργιος Γυπαράκης
μουσική: Ίων Πανόπουλος
από τον δίσκο: Η διάπλασις των παίδων (1993)


Εδώ με την Βίκυ Μπεθανοπούλου στις "Μουσικές σκιές" στο Παγκράτι το 1997:



Στην Ομάδα Κόραξ ήταν οι: Ίων Πανόπουλος (τραγούδι, συνθεσάιζερ, μπουζούκι), Μαρία Ιωακειμίδου (τραγούδι) Ασημάκης Σταυρόπουλος (κιθάρα), Alexander Spitzing (Γερμανός παρακαλώ που έπαιζε ταμπουρά και μπαγλαμά!), Αλέκος Σταματόπουλος (κρουστά), Γεράσιμος Αναστασόπουλος (κοντραμπάσο), Γιώργος Μαρινάκης (βιολί). Κυκλοφόρησαν δύο δίσκους, την "Διάπλαση των παίδων" (lp σε παραγωγή Δημήτρη Τσακαλία το 1993) και "Τα ανήσυχα χρόνια" (cd, 1997), και τους δύο με την ανεξάρτητη δισκογραφική εταιρεία του Μωυσή Ασέρ, "Καθρέφτης". Στον πρώτο δίσκο τους τραγούδησαν και οι Δημήτρης Κοντογιάννης, , Βασίλης Πριγγούρης, ούτι έπαιξε ο μεγάλος Νίκος Σαραγούδας, ακορντεόν ο Βασίλης Δρογκάρης και μπαγλαμά ο Γεώργιος Σίνος, ενώ στο οπισθόφυλλο του δίσκου υπάρχουν ευχαριστίες και προς τον Νίκο Γράψα "δια την ανεκτίμητον βοήθεια την οποία προσέφερε εις την πρώτη μας πτήσιν"

.-.-.-.


Η ΔΙΑΠΛΑΣΙΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΩΝ πρωτοκυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 93 και αποτελεί την πρώτη δισκογραφική πτήση του συγκροτήματος και είχε προκαλέσει θετική υποδοχή.
Από τότε το συγκρότημα κυκλοφόρησε έναν ακόμη δίσκο τα ΑΝΗΣΥΧΑ ΧΡΟΝΙΑ ενώ υπό έκδοση είναι και η νέα τους εργασία Η ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ
Τις μουσικές από τα τραγούδια της ΔΙΑΠΛΑΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΩΝ, που κυκλοφορεί με νέο εξώφυλλο, έγραψε ο Ίων Πανόπουλος ενώ του στίχους οι στενοί συνεργάτες του συγκροτήματος Γιώργος Γυπαράκης, Αργύρης Σαραφόπουλος και του Αλέκου Σταματόπουλου που παίζει κρουστά στο συγκροτήμα.
Στο τραγούδι συμμετέχουν εκτός από τον Ίωνα Πανόπουλο ο Βασίλης Πρίγγουρης ενώ σε έκτακτη και τιμητική συμμετοχή ο Δημήτρης Κοντογιάννης σε τρία τραγούδια και η Μαρία Ιωακειμίδου που τραγουδάει το «Σχεδόν σχετικοί με τον έρωτα»
Από τα τραγούδια της ΔΙΑΠΛΑΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΩΝ έχουν ξεχωρίσει η Αγκαλιά γεμάτη Αγκάθια, η Πενηντάρα, Η Αγαμία, το Κορόιδο κ.α.
Εννέα χρόνια μετά την πρώτη του έκδοση το CD αυτό δικαιώνει το ξεκίνημα του Καθρέφτη ήχων Αληθινών και την μέχρι σήμερα πορεία του στον χώρο του ελληνικού τραγουδιού και της μουσικής στην διακριτικοί και ανεξάρτητη πορεία του. (Καθρέφτης)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου